روباه هاي صحرا يا شيرهاي ترانگا؟

چه تيمي قهرمان جام ملت هاي آفريقا مي شود؟

نويسنده: حسين خليلي

روباه هاي صحرا يا شيرهاي ترانگا؟

روباه هاي صحرا يا شيرهاي ترانگا؟

پرونده سي و دومين دوره جام ملت هاي آفريقا امشب در ورزشگاه بين المللي قاهره بسته مي شود تا از بين سنگال و الجزاير يكي به عنوان قهرمان جديد اروپا معرفي شود. اگر الجزاير يا همان روباه هاي صحرا بتوانند با جمال بلماضي به قهرماني برسند، به دومين قهرماني خود در تاريخ فوتبال آفريقا دست خواهند يافت. تنها قهرماني آنها به سال 1990 برمي گردد كه اين مسابقات در كشور خودشان و با حضور هشت تيم برگزار مي شد كه در نهايت توانستند در بازي فينال، نيجريه را شكست دهند.

در طرف مقابل، آلسيو سيسه اگر بتواند تيم خود را جمعه شب پيروز از زمين خارج كند، به يك اسطوره در تاريخ فوتبال كشورش تبديل خواهد شد. سنگالي ها يا همان شيرهاي ترانگا هرگز در جام ملت هاي آفريقا به قهرماني نرسيده اند و مهم ترين افتخار آنها حضور در فينال سال 2002 بوده كه مقابل كامرون شكست خوردند. اين دو تيم در حالي در بازي فينال مقابل هم قرار مي گيرند كه در مرحله گروهي در يك گروه قرار داشتند و الجزاير توانست با يك گل حريف خود را شكست دهد و به عنوان تيم صدرنشين گروه C به مرحله حذفي برود.

البته مسير طي شده اين دو تيم تا بازي فينال، نشان مي دهد الجزاير به مراتب راه سخت تري را طي كرده است. شاگردان جمال بلماضي پس از كسب 9 امتياز از مرحله گروهي در مراحل بعدي هم توانستند مقابل گينه، ساحل عاج و نيجريه به پيروزي و فينال برسند. اين تيم در شش بازي انجام داده خود در مسابقات امسال، 12 گل به ثمر رسانده و فقط دو گل دريافت كرده است. از طرف ديگر، سنگال با شش امتياز مرحله گروهي را پشت سر گذاشت و بعد از آن نيز تيم هاي اوگاندا، بنين و تونس را از پيش رو برداشت. شاگردان سيسه در شش بازي اخير خود، هشت گل به ثمر رسانده اند و فقط يك گل دريافت كرده كه آن هم توسط الجزايري ها وارد دروازه شان شد.

چند نكته باعث شده اين فينال، جذابيت هاي منحصربه فردي داشته باشد. اين براي پنجمين بار در تاريخ ليگ ملت هاي آفريقاست كه تيم هاي فيناليست با مربيان بومي به بازي نهايي رسيده اند. جمال بلماضي و آليو سيسه اميدوارند بتوانند در قامت يك مربي بومي تاريخ سازي بزرگي را رقم بزنند. از سوي ديگر، در 31 دوره قبلي، 11 مربي بومي توانسته اند به قهرماني در اين بازي ها برسند. سارفو قيامفي سرمربي پيشين غنا، حسن شحاته مربي سال هاي نه چندان دور مصر و استفان كشي سرمربي نيجريه هر كدام با سه قهرماني در اين بازي ها ركورددار هستند. از سوي ديگر، اين براي هشتمين بار است كه دو تيم پس از رويارويي در مرحله گروهي، بار ديگر در بازي فينال هم مقابل يكديگر قرار مي گيرند. در هفت بار گذشته، سه بار تيمي كه بازي خود در مرحله گروهي را با پيروزي تمام كرد، توانست در بازي فينال رقيبش را شكست دهد.

يكي ديگر از تقابل هاي جالب در بازي جمعه شب، مربوط به خط حمله دو تيم است. مربيان اين دو تيم براي گلزني در بازي فينال، روي دو بازيكن خود بيش از همه حساب ويژه اي باز كرده اند. جمال بلماضي اميدوار است رياض محرز، مهاجم تيم منچستر سيتي بتواند به روند گلزني خود در اين بازي ها ادامه دهد. او تاكنون توانسته شش گل به ثمر برساند و آقاي گل مسابقات نيز به شمار مي آيد. در طرف مقابل، ساديو مانه با زدن پنج گل تا اينجاي تورنمنت، نقش مهمي در پيروزي تيم سيسه داشته است. در واقع رويارويي جمعه شب مانه و محرز را مي توان ادامه رقابت اين دو بازيكن دانست كه از تيم هاي باشگاهي شان در ليورپول و من سيتي شروع شد و حالا به فينال جام ملت هاي آفريقا رسيده است.

Comments are closed.