فيلمسازي نوجوانان

امسال همزمان با سي و دومين جشنواره بين المللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان، سومين دوره المپياد فيلمسازي نوجوانان ايران نيز توسط بنياد سينمايي فارابي و با مشاركت انجمن سينماي جوانان ايران در دو بخش ايده و فيلم برگزار مي شود.

 

فيلمسازي نوجوانان

فيلمسازي نوجوانان

به گزارش جام جم، سومين المپياد فيلمسازي نوجوانان، با هدف ترويج فضائل اخلاقي و نگاه اميدوارانه به زندگي در بين نوجوانان از طريق ايده پردازي و مشاركت در توليد فيلم، يافتن ايده هاي نو در سينماي كودكان و نوجوانان، ايجاد شرايط مناسب براي كشف و معرفي استعدادهاي هنري نوجوانان در حوزه تخصصي سينماي كودكان و نوجوانان و زمينه سازي براي گسترش فعاليت در حوزه سينماي كودكان و نوجوانان برگزار مي شود و اميدبخش فراهم شدن زمينه براي نوجواناني است كه به حوزه فيلمسازي علاقه دارند و مي خواهند فعاليت در اين زمينه را به شكل جدي دنبال كنند.

برگزاري اين المپياد، ويژگي هاي مثبت ديگري هم براي نوجوانان علاقه مند دارد. دبيرخانه المپياد براي نوجواناني كه آثارشان به مرحله نهايي راه پيدا كند، در دفاتر انجمن سينماي جوانان ايران كارگاه هاي رايگان «آشنايي با سينما» برگزار خواهد كرد، طبيعتا اين كارگاه ها فرصت خوبي براي علاقه مندان به مباحث جدي سينماست تا از آموزه هاي استادان اين حوزه استفاده كنند.

در واقع المپياد فيلمسازي به نوجوانان ميدان مي دهد كه براساس فكر و نگاه خود، ايده پردازي كنند، دست به عمل بزنند، تجربه كسب كنند و بعد در كلاس هاي آموزشي شركت كنند تا در مسيري كه به آن علاقه مند شدند آگاهانه قدم بردارند. از طرفي برگزاري كارگاه هاي آموزشي نيز به آنها كمك مي كند تا سواد آكادميك اين حرفه را كسب كنند و اين رويداد دريچه اي براي ورود به دنياي جادويي سينما شود. برگزاري المپياد فيلمسازي علاوه بر اين كه مورد توجه نوجوانان علاقه مند به حوزه سينما قرار گرفته، به مذاق فيلمسازان و تهيه كنندگان اين عرصه نيز خوش مي آيد، چراكه در ادامه در اين حوزه با نيروهاي آموزش ديده و كاربلدي مواجه مي شوند كه فعاليت در سينماي كودك را براي همه حرفه اي تر و جدي تر مي كند. به بهانه برگزاري سومين دوره از المپياد فيلمسازي نوجوانان، با چهار كارگردان سينما گفت وگو هايي داشتيم كه در ادامه مي خوانيد.

غلامرضا آزادي، كارگردان و تهيه كننده سينماي كودك كه موافق فعاليت حضور جوانان در عرصه هنر است، درباره اهميت بخش المپياد جشنواره گفت: هركاري كه براي نسل جوان انجام دهيم، مثبت است و ثمره آن را بعدها خواهيم ديد. نكته مثبتي كه المپياد جشنواره فيلم هاي كودكان و نوجوانان از آن برخوردار است، بسترسازي فضايي آموزشي براي نوجوانان است.

كارگردان سندباد و سارا ادامه داد: برگزاري اين المپياد باعث ايجاد انگيزه در كودكان مي شود و اين، اتفاق مثبتي براي ايشان است، چراكه بچه ها ابتدا تجربه كسب كرده و فيلم مي سازند و بعد كلاس هاي آموزشي برايشان برگزار شده و ايرادات فيلمشان توسط استادان متخصص رفع مي شود و اين روند مي تواند دانش سينمايي آنها را ارتقا دهد.

محمدامين همداني، كارگردان پويانمايي «فهرست مقدس»، هم درباره اين موضوع گفت: برگزاري المپياد، اتفاق مثبتي است. متاسفانه ما در دوره اي شاهد فرار مغزها در حوزه فرهنگ و هنر بوديم، اما واقعيت اين است كه ما نيازمند نيروي متخصص و جوان در بازار كار هستيم، برگزاري المپياد فيلمسازي مي تواند راهي براي ورود اين هنرمندان نوجوان به دنياي حرفه اي سينما باشد.

حميدرضا قطبي، كارگردان سينما نيز درباره بخش المپياد فيلمسازي گفت: برگزاري المپياد فيلمسازي نوجوانان، مفيد است و مي تواند در جشنواره تنوع ايجاد كند. حضور بچه ها در گرماگرم شلوغي بازار جشنواره، دلنشين است. بايد براي انجمن سينماي جوان ارزش قائل شد و به آن اهميت داد. بخش المپياد جشنواره و كلاس هاي رايگاني كه انجمن سينماي جوان و جشنواره كودك، براي منتخبان برگزار مي كنند اهميت زيادي دارد چراكه كودكان، آينده سازان فرداي جامعه هستند و بها دادن به آنها تاثير زيادي در آينده خود نوجوانان دارد.  قطبي افزود: از آن جا كه نوجوانان سرشار از اشتياق يادگيري و در مرحله انتخاب مسير زندگي شان هستند، چنين تمهيداتي مي تواند مسير آنها را هموارتر كرده و باعث شود آگاهانه، حرفه خود را انتخاب كنند. با تجربه اي كه نوجوان در اين المپياد كسب مي كند مي تواند به اين نتيجه برسد كه سينما و سينماگري را به عنوان حرفه اصلي خود انتخاب كند يا از كنار آن رد شود.

 

Comments are closed.